Akavan ulosmarssi tiistaina 6.2.2024

1.2.2024

Korkeakoulutettujen keskusjärjestö Akava on päättänyt järjestää ulosmarssin tiistaina 6.2.2024. Akavan tiedote asiasta on täällä.

Insinööriliitto osallistuu keskusjärjestönsä toimenpiteeseen. Insinööriliitossa ulosmarssiin osallistuvat yksityisellä sektorilla työskentelevät jäsenet koko maassa mukaan lukien yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Kyseessä on poliittinen mielenilmaus, johon osallistuminen on aina yksilön päätettävissä.

Helsingissä, Tampereella ja Turussa järjestetään ulosmarsseihin liittyviä tilaisuuksia. Turun tilaisuuteen voit ilmoittautua alla olevan linkin kautta.

Ohjelma - Turku

  • Klo 14.00 Ulosmarssit
  • Klo 14.30 Kokoontuminen Tuomiokirkkotorille, kulkueen järjestäytyminen ja lähtö liikkeelle
  • Klo 15.00 Pysähdys Turun torilla, Wiklundin kulmassa
  • Klo 15.30 Saapuminen VPK:n talolle, jossa tervetulosanat, tunnelman nostatusta, ruokailua, muutamia haastatteluja jne.
  • Klo 16.00 Esiintyjä: Viivi
  • Klo 16.45 Loppusanat
  • Klo 17.00 Helsingin tapahtuman paneelikeskustelun striimauksen katselu
  • Klo 18.15 Tapahtuma päättyy

Insinööriliiton tunnistat violetista liiton liivistä ja piposta. Tule mukaan ja ilmaisemaan huolesi työelämäesityksistä.

Koko ulosmarssin ajan on seurattavana ”ulosmarssi-studio”, joten jos et pääse paikalle, niin voit seurata tilaisuutta kaikista kolmesta kaupungeista livenä.

Poliittisella työtaistelutoimenpiteellä Akava vastustaa osaa hallituksen työelämätoimia. Akava on esittänyt maan hallitukselle oman, perustellun ratkaisuehdotuksensa, mutta hallitus ei ole sitä noteerannut eikä vastannut siihen. Akava on myös toistuvasti esittänyt hallitukselle vetoomuksensa neuvottelujen aloittamisen puolesta. Akava ei halua, että työmarkkinamallista säädetään lailla ja näin kahlitaan alakohtaista palkkakehitystä. Keskusjärjestö kritisoi myös työtaisteluoikeuden rajoittamista, määräaikaisten työsuhteiden solmimista vailla perustetta, henkilökohtaisen irtisanomisen helpottamista, paikallisen sopimisen hallitsematonta laajentamista sekä työttömyysturvan liian rajua ja nopeaa leikkaamista. Akavan mielestä hallituksen tulisi myös harkita uudelleen sairauspäivän muuttamista palkattomaksi ja aikuiskoulutustuen poistamista.