Jäsenelle

Insinööriliiton jäsenille on tarjolla monipuolinen kattaus erilaisia jäsenetuja arkeen ja vapaalle. Lisäksi liiton asiantuntijat ovat tukenasi kaikissa uran ja työelämän vaiheissa. Hyödynnä jäsenedut ja tee työarjesta entistä mukavampaa! Katso listaus myös Insinööriliiton sivuilta

Korkeasti koulutettujen kassa KOKO

Joskus työelämä yllättää ikävällä tavalla ja voit joutua irtisanotuksi tai lomautetuksi. Insinööriliiton kautta voit kuulua työttömyyskassaan ja turvata toimeentulosi muutostilanteessa, sillä työssäoloehdon täytyttyä olet lähtökohtaisesti oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan.

Asiakaspalvelu

Insinööriliiton asiakaspalvelu on apunasi kaikissa työsuhde- ja jäsenyysasioissa sekä ura- ja palkkaneuvontatarpeissasi. Asiakaspalvelun kautta tavoitat liiton kaikki asiantuntijat.

Palkka-asiat

Insinööriliitto tuntee insinöörien ja tekniikan alan asiantuntijoiden palkkatason. Se toteuttaa vuosittain työmarkkinatutkimuksen, joka toimii apuvälineenä neuvottelutoiminnassa ja jäsenten palkkaneuvonnassa.

Työttömyys

Työttömyysjaksoja sattuu nykyään yhä useamman työuralle. Jaksot voivat vaihdella lyhyistä töiden välisistä siirtymäkausista pidempiin työttömyyskausiin. Liitto tarjoaa monenlaisia työllistymistä edistäviä palveluita.

Työsuhdepalvelut

Liitto tukee ja auttaa työsuhteeseen, työelämän sopimuksiin ja tilanteisiin liittyvissä kysymyksissä. Työsuhdeneuvonnan asiantuntijoiden opastuksella pystyt paremmin pitämään huolta oikeuksistasi ja osaat toimia oikein ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi.

Edunvalvonta

Insinööriliitto ajaa ja valvoo jäsentensä etua monella alueella. Jäsenille tunnetuin osa on työmarkkinatoiminta. Sen lisäksi liitto kehittää työelämää ja työhyvinvointia muun muassa vaikuttamalla niitä koskevaan lainsäädäntöön. Myös maan elinkeino- ja koulutuspolitiikkaan vaikuttaminen on liiton ydinalueita. Edunvalvonta on yhä enemmän kansainvälistä.

ILRY Mobiili – mobiilijäsenkortti

Tee tilaa lompakkoon ja siirry perinteisestä muovikortista kätevään mobiilijäsenkorttiin. Lataamalla ILRY Mobiili -sovelluksen älypuhelimeesi saat jäsenkortin lisäksi ajankohtaisia insinööriuutisia sekä koulutuksia ja tapahtumia sisältävän tapahtumakalenterin.

Insinööri-lehti

Insinööri on Insinööriliiton julkaisema, insinöörien ja muiden tekniikan alan asiantuntijoiden sekä insinööriopiskelijoiden jäsenlehti. Lehti tarjoaa ajankohtaista tietoa työelämästä, edunvalvonnasta, yhteiskunnasta sekä ammattikunnasta ja sen osaamisesta. Lisäksi lehdessä on jäseniä koskevien tutkimusten tuloksia ja tietoa liiton toiminnasta.

Vakuutukset

Insinööriliiton jäsenyys sisältää kattavan vakuutuspaketin sekä työelämään että vapaalle. Vakuutussopimus on tehty Vakuutusyhtiö Turvan kanssa.

Pankkipalvelut

Jäsenenä voit hyödyntää Danske Bankin monipuoliset jäsenedut asuntolainaan ja peruspankkipalveluihin sekä sijoittamiseen. Jos olet vastavalmistunut, tutustu myös kattavaan vastavalmistuneiden etupakettiin.

Yksityiselämän oikeusasiat

Insinööriliitolla on Eversheds Asianajotoimiston kanssa sopimus puhelinneuvonnasta jäsenten yksityiselämän oikeusasioissa. Itse palvelu on ilmainen ja koskee myös jäsenen kanssa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten asioita.

Neuvonta koskee yksityiselämän oikeusasioita. Neuvoa voi kysyä esimerkiksi perinnöistä ja testamentista, avioehdosta, osituksesta ja lahjoista. Aihepiirin ulkopuolelle jäävät työ- ja virkasuhteeseen sekä työtehtäviin liittyvät kysymykset. Niissä käännytään Insinööriliiton työsuhdeneuvonnan puoleen.

Ammattikuntatunnukset

Voit tilata insinööriyttä edustavia ammattikuntatunnuksia. Insinöörilakilla ja -sormuksella on pitkät perinteet insinööriyhteisössä.

Legendaarisen insinöörilakin, tuttavallisemmin imppulakin, ideoi vuonna 1969 helsinkiläinen insinööriopiskelija Heikki Silván. Kahdeksankulmainen mustalla tupsulla/nyörillä varustettu violetin värinen samettilakki on jokaisen insinöörin ja insinööriopiskelijan päätunnus ensimmäisen opintovuoden vapusta alkaen.

Insinöörisormuksella on pitkä historia ja kymmeniä tuhansia kantajia.  Vuodesta 1962 lähtien sormuksessa on ollut taidegraafikko Olof Erikssonin Insinööriliitolle suunnittelema tunnus, suhdeviivaimen poikkileikkaus. Insinöörisormus ja rintamerkki ovat ammattikunnan näyttäviä tunnuksia, jotka kertovat ammattikunniasta ja perinteestä.

Member+ -jäsenedut

Palvelu kokoaa yhteen Insinööriliiton ja Akavan monipuoliset jäsenedut työelämään ja vapaalle. Edut liittyvät muun muassa hyvinvointiin, liikuntaan, matkustamiseen, verkkokauppoihin ja äänikirjapalveluihin.

Vuokramökit

Jäsenenä voit vuokrata mökkejä eri puolilla Suomea edullisempaan jäsenhintaan. Liiton mökkien lisäksi jäsenjärjestöillä on vuokrattavia mökkejä.

Yhteiskilpailutus

FriendsIn Oy on joukko-ostamisen edelläkävijä, joka tarjoaa säästöä yhteishankinnan keinoin. Yhtiön lanseeraama Porukassa.fi alusta on uusi tapa kilpailuttaa palveluita. Siinä liiton jäsenet kootaan yhteen ja tehdään oma yhteiskilpailutus.

Työpaikkatori

Insinööriliiton Työpaikkatori yhdistää tekniikan alan työntekijät ja työnantajat tarjoten työpaikkoja kaikkiin työelämän vaiheisiin. Voit etsiä avoimia paikkoja ja tilata hakuvahdin, joka tuo valitsemiesi kriteerien mukaiset paikat sähköpostiisi. Palvelun tuottaa Duunitori yhteistyössä Insinööriliiton kanssa. 

Työnhaku

Liitto tarjoaa työkaluja, apua ja tukea työnhakuun eri elämäntilanteissa. Saat tukea esimerkiksi CV:n tekemiseen, työhakemukseen ja työhaastatteluun.

Urapalvelut

Insinööriliiton urapalvelut auttavat sinua uran suunnitteluun, työnhakuun ja koulutusvaihtoehtojen pohdintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ura-asiantuntijoiden apua kannattaa hyödyntää kaikissa uran eri vaiheissa. Monipuolisesta valikoimasta voit valita itsellesi sopivimmat tavat: käyttää palveluja verkossa, hyödyntää henkilökohtaista ohjausta tai osallistua urakoulutuksiin.

Verkostot jäsenille

Insinööriliitto käynnistää toimintaa, jossa jäsenille tarjotaan mahdollisuuksia verkostoitua jäseniä hyödyttävällä tavalla. Asiantuntijaverkosto on toiminut jo vuodesta 2019.

Koulutukset

Insinööriliitolla on kattava valikoima ammatillisia koulutuksia ja uravalmennuksia, joissa keskitytään parantamaan erityisesti työnhakutaitoja hakuprosessin eri vaiheissa. Insinööreille ja tekniikan alan asiantuntijoille suunnatut koulutukset ovat jäsenille pääsääntöisesti maksuttomia.

Tapahtumat

Tutustu myös kattavaan tapahtumatarjontaan.