Tietoa meistä

Lounais-Suomen Insinöörit LOUSI ry on Lounais-Suomen alueella toimiva insinöörien, rakennusarkkitehtien ja muiden tekniikan alan korkeakoulututkinnon suorittaneiden yhteinen järjestö. Yhdistys on perustettu vuonna 2007. Olemme akavalaisen Insinööriliitto IL ry:n kolmanneksi suurin alueyhdistys.

Jäsenet

Lousilla ei ole suoria henkilöjäseniä, vaan kukin henkilöjäsen kuuluu omaan jäsenyhdistykseensä. Kuudessa eri jäsenyhdistyksessä meitä on yhteensä lähes 4000 jäsentä. 

Jäsenyhdistyksen kautta jäsen kuuluu Lousiin ja Lousi taas kuuluu Insinööriliittoon ja sitä kautta kaikki jäsenet kuuluvat Akavaan.


Toiminta

Alueen tapahtumatarjonnasta jäsenistölle vastaavat pääsääntöisesti jäsenyhdistykset. Lousi järjestää muutamia kaikille yhteisiä tilaisuuksia, kuten vappuvastaanotto sekä jouluglögit.

Lousi toimii alueellaan insinöörien ammatillisaatteellisena edunvalvojana ja näkyvyyden kasvattajana. Edunvalvonnallisissa asioissa teemme tiivistä yhteystyötä Insinööriliiton kanssa. Lisäksi toimimme yhteistyössä muiden alueen toimijoiden sekä Turun ammattikorkeakoulun kanssa.

Lousi-Nuoret on kaikille nuorille insinööreille ja valmistuville avoin ryhmä, joka pyrkii luomaan nuorille mielenkiintoista toimintaa insinöörien ammattikuvaa kehittäen. Lousi-Nuoret vastaa myös siitä, että Insinööriliitto ja Lousi jäsenyhdistyksineen tulevat tutuksi tuleville insinööreille jo opiskeluaikana.

Insinööriliiton aluejaossa Lousi kuuluu Länsi-Suomen alueeseen yhdessä Satakunnan insinöörit SATI ry:n sekä Salon alueen insinöörit SAI ry:n kanssa.

Länsi-Suomen alueasiamiehenä toimii Anne Granat-Jukakoski (Yhteystiedot).